keskiviikko 3. heinäkuuta 2013

Mikäs se siinä? Kas, hei Herra Motivaatio!

Tänään tuli viimeiset lääkiksen pääsykokeiden sisäänpäässeiden nimilistat nettiin. Helsingissä, kuten muissakin hakupaikoissa, pisterajat romahtivat. Siitä huolimatta hatunnosto ja valtavat onnittelut kaikille kylmähermoisille sisäänpäässeille!

Ajattelin oman urakkani jälkeen, että hankalaa on, jos pitää jostain repiä motivaatiota toiseen yritykseen. Niin hullun paljon tuli tahkottua viime vuonna, että olin loppukeväästä jo aivan uupunut ja odotin vaan, että pääsykoe olisi ohi. Olin luvannut itselleni, että kunhan selviän siitä viidestä tunnista, niin en koske pääsykoekirjoihin uudestaan kun vasta vuodenvaihteessa. Lomailua korostaakseni päätin, että luen ihan oikean kirjan, siis jonkun sellaisen, jossa ei käsitellä Hooken lakia (oikeasti wtf kokeentekijät?), hapetuslukumenetelmiä tai taimenen uintisyvyyksiä. Päätin myös, että jos ikinä enää synnytän, niin synnytyssairaalassa iltalukemisenani ei ole kemian kertauskirja. Lomailukirjani oli ehkä paskin mahdollinen vaihtoehto: Mies, joka luuli vaimoaan hatuksi. Siis kirjana oikein hyvä ja mielenkiintoinen, mutta tarvitsiko sen nyt oikeasti sivuta lääketiedettä juuri silloin, kun halusin ajatella jotain muuta. Seurauksena tästä kaikesta "en koske kirjoihin, en ajattele pääsykoetta, en tee mitään mikä liittyy aiheeseen" hapatuksesta on se, että tänä aamuna minua hakkasi takaraivoon järjetön Herra Motivaatio. Kirjoitin sille kirjeen:


Arvoisa Herra Motivaatio

Voisitko nyt jumalauta pysyä vielä hetken poissa? Minun kaikki opiskelukirjani ovat Suomessa enkä pääse niitä sieltä hakemaan. Saan niitä pikkuhiljaa tässä syksyn aikana, kunhan itse visiteeraan Suomessa tai joku tulee sieltä käymään. Sinun riehumisesi pääni sisällä ei avita asiaa nyt ollenkaan. Lisäksi olisi kiva, jos jättäisit minut rauhaan laskelminesi siitä kuinka paljon opiskelu Riikassa maksaisi. Minusta tulee vielä joku päivä lääkäri ja sinä varmasti autat siinä, mutta nyt ei ole (vielä) se hetki. Palataan asiaan vuodenvaihteessa? Tai vaikka kahden kuukauden kuluttua?

Kirjoittele!

Ystävällisin terveisin
Laalaa






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaa? Anna tulla!