perjantai 30. elokuuta 2013

Moni kakku päältä ruma

Kirjoittelin tuossa muutama päivä sitten asiaa pääsykokeesta. Menin epäonnekseni kirjoittamaan sinne lauseen: "Niin kauan kunnes siitä (fysiikasta) tulee minulle pala suklaalla kuorrutettua Sacherkakkua kermavaahdolla ja hillolla.". Siitä se ajatus sitten lähti...

Minulle on hyvin tyypillistä, että kun saan jonkun asian päähäni, on se toteutettava. Niinpä olen viimeiset pari päivää kärvistellyt Sacherkakkuhimossa. Tänään on siis leipomispäivä. Teen Sacherkakun hieman tavallisuudesta poiketen, koska en voinut vastustaa Kinuskikissan ohjetta. Siis aivan järjettömän hyvännäköinen. Epäilen tosin kahta asiaa: minun kakustani ei tule noin nätti ja se ei todellakaan riitä 18-20 ihmiselle, kuten keskusteluosiossa sanotaan. Meitä on kakkua tuhoamassa tänään viisi aikuista ja kolme rääpälettä. Rääpäleistä vain yksi on niin iso, että saisi kakkua periaatteessa maistaa.

Puolivälissä kakkuproggista tajusin, että kuva olis kiva. Siispä saatte katsella kuvia melkein valmiista kakusta ja valmiista kakusta. Kermavaahtoa tietenkään unohtamatta.


Kakku juuri uunista tulleena

Sen, että ohjeessa on suklaata vähemmän kuin suklaalevyssä pitäisi olla laitonta. Pakkohan tuo oli syödä pois kuljeksimasta...
Tän olis kyllä voinut syödä melkein tuollaisenaan.
Olen onnistunut hävittämään muovisen kakkuvuoan kiinnikeosan. Seuraa Pirkka-niksi: käytä kiinnikkeenä hiuspinnejä. (Vähän jännitti leviääkö koko kakkuvuoka uuniin, mutta ei). Blogisti esittäytyy ensimmäistä kertaa käden muodossa (morjens vaan kaikille!)
Pirkka-niksi nro 2: ÄLÄ SIIVOA KESKEN KAKUNTEON. Saman verran tulee sotkua siivoaa sitä sitten yhden tai kymmenen kertaa.
Pilkkominen kolmeen osaan meni vielä nappiin. Sitten huomasin, että kansi on hajonnut...
Mikä minut sai tekemään juuri tämän Sacherkakun? Se, että siinä on litrakaupalla kermavaahtoa. Sanomattakin on selvää, että puolet siitä hävisi minun suuhuni ennen kakun valmistumista.
Minillekin tuli nälkä kesken kakunteon. Ja väsy. Ja nälkä. Ja väsy.
Kansi hajosi tuhannen pirstaleiksi.
Suklaata ja kermaa. Camooooon! Tää EI voi mennä pieleen.
Hyvä, että jollekin maistuu. Kuvasta bongattavissa ampiainen.
Amppari toisesta kulmasta. Huomatkaa siististi levinnyt marmeladi.
VALMIS KAKKU! Moni kakku päältä ruma, mutta eihän tuolla ohjeella voi tulla pahaa. Maku siinä kaiketi on tärkein?
Kirjoittelin tätä tekstiä kakun teon lomassa. Täytyy sanoa, että olen yllättynyt: kakusta tuli ihan siedettävän näköinen! Vähän vino ja vähän epätasainen, mutta minäpäs en olekaan ennen moista kakkua tehnyt. Ei sen esikuva nyt niin paljon nätimpi ole ;)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaa? Anna tulla!