lauantai 2. marraskuuta 2013

Kummisetä lensi pesästä

Meillä asuu nykyään tämän näköinen tyyppi:



Mini on jostain oppinut tai keksinyt, että on tosi coolinnäköistä työntää leuka eteen ja heittää alahuuli ylähuulen päälle. Luonnollisesti tästä on seurannut uusi lisänimi: The Godfather (lausutaan möreästi, kuten Star Wars elokuvassa kuultu kuuluisa lause "Luke, I am your father").

Sain jo puolinaista kritiikkiäkin, kun naureskelin Minin näyttävän Kummisedältä. "That is not really a compliment is it?" minulta kysyttiin syyttävään äänensävyyn. Tarvitsisiko sen olla? Minun mielestäni on hassua, että Mini muistuttaa välillä pohdiskelevaa keski-ikäistä miestä, joten enkö siis saisi sanoa sitä ääneen? Eikö lapsista saa repiä irti minkäänlaista huumoria? Tietysti on eri asia, jos pilkkaisin Miniä hänen ulkonäöstään ja jatkuvasti mollaisin häntä. Silloin minulla saattaisi olla pian käsissäni arka pieni ihminen, joka uskoo siihen, että hän ei ole missään hyvä ja hänen ulkonäössäänkin on jotain vikaa. Kuka ihminen haluaisi lapselleen sellaista? Ei kukaan.

Menneellä viikolla sain pienen intopuuskan. Puuska sai alkunsa siitä, että Mini tykkää aamuisin jokellella sängyssään toisinaan yli puolikin tuntia. Minä taas en millään jaksaisi kuunnella puolta tuntia epämääräistä jodlausta ja karjahtelua vaan mielelläni käyttäisin tuon ajan nukkumiseen. Siispä Mini sai oman huoneen vierashuoneestamme.

Siinä roudatessani roinia ympäriinsä, en voinut kuin ihmetellä Minin unenlahjoja. Ähisin, puhisin ja kolauttelin roudatessani insinööriyden taidonnäytteellä kasaan kyhättyä pöytää ympäriinsä. Kaikenkaikkiaan siitä taisi lentää mäkeen kolme ruuvia ja loppujakaan ei oltu kiinnitetty kunnolla. Kiitos entisille asukkaille tästä pyhällä hengellä kasassa pysyvästä riskivyöhykkeestä. Imuroidessani tyypin korvanjuuressa Mini käänsi kylkeä. Kuljettaessani häntä pinnasängyssään huoneesta toiseen, kuten sairaalasängyllä tehdään, hän taisi kääntää kylkeä toisen kerran. Sekin oli minusta hassua, että edes silmä ei auennut kaiken sen mölyn keskellä. Mutta saako tälle nyt sitten nauraa?



2 kommenttia:

  1. Se on "No. I am your father"

    VastaaPoista
  2. Syvimmät pahoitteluni! Yritän vastedes skarpata. Pitää selkeästi katsoa ko. leffa uusiksi. Hauskaa, että joku näitä tekstejä ihan lukeekin ja vielä hauskempaa, että kommentoit. Tervetuloa toistenkin kommentoimaan! -Laalaa

    VastaaPoista

Asiaa? Anna tulla!