maanantai 28. lokakuuta 2013

"What we've got here is a failure..."

"...to communicate.
 Some men you just can't reach. 
So you get what we had here last week, which is the way he wants it. 
Well, he gets it. 
I don't like it any more than you men."

Olen tässä viimepäivinä kärsinyt kommunikaatio-ongelmista. Pidän suorasta kommunikoinnista ja suorastaan kieltäydyn välillä ymmärtämästä minulle esitettyjä vihjeitä. Sano suoraan, jos on asiaa. Hemmetti. 

Viimeisin episodi sisälsi pöydälle jätetyn lapun, jossa oli ihan asiaakin. Asia jäi kuitenkin sen varjoon, että kyseinen henkilö päätti loukkaantuneena jättää lapun ja lähteä pois. Ei siis mahdollisuuksia keskusteluun, ei mahdollisuuksia sopia asioita. Ei mitään muuta kuin se, että minä hermostuin ja itse asia jäi selvittämättä. Kaiken lisäksi episodi tapahtui vielä Suomen reissumme viimeisenä aamuna, joten lento lähti ennenkuin saimme asiat puhuttua halki.

Miten ärsyttävää.

Päätin kuitenkin, että nyt tämä asia tehdään minun tavallani eli puhumalla. Suosin tätä mallia, koska silloin on vaikeampi tulkita toista tahalleen väärin. Tekstiviesteissä ja lappusissa, kun on aina se noin 70% todennäköisyys, että ne tulee luettua tietyllä väärällä "äänensävyllä". Otin siis puhelimen kouraan ja soitin. Langanpäässä oli ihminen, jonka kanssa en ole koskaan jutellut suoraan tuntemuksistani ja olemme käyneet keskustelua lähinnä säästä.

Ja kuinkas sitten kävikään?

Molemmille jäi puhelusta hyvä mieli. Tuntui, että sain sanottua asiani ja vielä sillä oikealla äänensävyllä. Hänkin sai sanottua oman kantansa ja kävi ilmi, että itseasiassa olimme aikalailla samaa mieltä. Asia tuli hoidettua pois päiväjärjestyksestä ja lupasimme molemmat yrittää parantaa asioita omalta osaltamme. 

Keskustelu 1 - Mykkäkoulu 0

2 kommenttia:

  1. En itsekään voi sietää riitojen selvittelyä muuten kuin puhumalla. Juuri noista syistä mitä mainitsit.. Tuntuu, että ihmisillä on silloin vielä pienempi kynnys jatkaa draamailua..

    VastaaPoista
  2. Nykyisin ratkaisuni kaikkeen on puhuminen. Kummasti on elämä helpottunut :)

    VastaaPoista

Asiaa? Anna tulla!