tiistai 29. lokakuuta 2013

Ostetaan: Kypärä lattiamopille

Uskon positiivisen kasvatuksen voimaan, eli siihen, että kannustamalla ja iloitsemalla lapsen saavutuksista saadaan aikaiseksi tasapainoinen ja vireä mukula, joka ei pelkää jok'ikistä asiaa. Toisin sanoen: en haluaisi kokoajan varoitella Miniä maailman vaaroista.

Uskoni positiiviseen kasvatukseen on kovilla nyt, kun Mini on oppinut ryömimään. Miten voi positiivisesti kannustaen estää toista hakkaamasta viidettä kertaa päätään sängyn alalaitaan, koska sinne sängyn alle nyt on vaan päästävä? Toistaiseksi olen vaan ilmoitanut Minille, että sinun pääsi ei lopu silmien korkeudelle, joten kun ryömit tuollalailla pää pystyssä on väistämätöntä, että pää kolhiintuu. Toisinaan olen ohjannut Minin kiinnostuksen muualle tai nostanut hänet pois. Eihän Minille voi pehmusteitakaan otsaan liimata. Vai voiko?

Kuinka monta kertaa Minin täytyy kirjaimellisesti hakata päätään seinään ennenkuin hän oppii? Mikäli on äitiinsä tullut, niin aika älyttömän monta kertaa. Toisaalta opetin tänään Minin tekemään "high five" liikkeen ja hän oppi sen käytännössä heti.

Mutta sepä onkin näitä tärkeitä taitoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaa? Anna tulla!