maanantai 2. joulukuuta 2013

Tänä aamuna klo 4.56


Tänä aamuna noin kello 4.52 hiivin vessaan. Sen jälkeen hiivin keittiöön, jonka jälkeen hiivin hakemaan kameran. Kun kello oli 4.56 ikuistin ylläolevan tilanteen keittössämme. Tämä on se hetki, kun pääsykoelukuni todella alkoivat.

Keitin toki vielä kahvit ja laitoin itselleni pientä syötävää, mutta sen jälkeen suunnistin työhuoneeseemme, johon olin edellisenä päivänä raivannut tilaa kirjoille.

Vasemmalla läjä nimellä biologia ja muut, keskellä fysiikka, oikealla kemia.
Samat läjät ylhäältä.
Tästä se alkaa. Kemia on kaveri.
Päätin aloittaa kemiasta, koska siinä on paljon kerrattavaa nippelitietoa. Tämän koko viikon puurran siis kemian kertauksen parissa. Tarkoituksena on kerrata laskujen kanssa tuo koko Abi kemia opus läpi ja vasta sen jälkeen siirtyä haastavampiin laskuihin ja tehtäviin. Kuten noista läjien korkeuksista voi havaita, ei ainakaan tule pulaa tehtävistä. 

Tämän aamuinen rutistukseni kesti vähän yli kaksi tuntia. Alunperin tarkoitukseni oli lukea iltaisin, kun Mini on mennyt nukkumaan, mutta eilen totesin, että jos herään jetlagin jälkimainigeissa jälleen keskellä yötä niin samantien voin viettää yön rauhalliset hetket lukien. Ja niinhän siinä sitten kävi. 

Parin tunnin intensiivisen istumisen aikana sain yllättävän paljon kerrattua ja laskettua. Kai se on niin, että kun aika on kortilla, sitä haluaa käyttää ne vähäiset hetket hyödyllisesti. En siis kertaakaan eksynyt netin ihmeelliseen maailmaan, minulle ei tullut siivouspuuskaa enkä keksinyt muitakaan keinoja joilla liueta tilanteesta. Minä yksinkertaisesti luin niin kauan kunnes Mini heräsi ja se tuntui hyvältä. Oli kiva huomata, etteivät asiat olleet päästäni mihinkään hävinneet. Oikeastaan pääsin jo nyt syventämään osaamistani, koska päätin takertua jok'ikiseen yksityiskohtaan niin kauan, että ymmärrän sen (lähinnä  kvanttimekaanisen atomimallin nippeliosuudet). Näin tein jo viime vuonna, mutta selvästikään kaikki asiat eivät ole minulle ihan täysin auenneet vieläkään. Töitä siis riittää.


   


Jostain kumman syystä blogeissa kuvataan aina ruoka-annoksia ja kenkiä ylhäältä päin. En ymmärrä miksi, mutta koska haluan pysyä blogimuodissa mukana laitoin tähän minun ja Minin talvikengät sivulta. Huomatkaa maistamisesta jäänyt tahra Minin tossuissa. Tämä ei sitten liittynyt niin millään lailla yhtään mihinkään. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaa? Anna tulla!