keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Elämäni kaiku

Blogini aikaisempi nimi oli tylsin mahdollinen klisee mitä saatoin keksiä. Innostuttuani aikoinaan bloggamisesta, oli blogi saatava pystyyn heti. Ongelmaksi muodostui kuitenkin blogin nimen keksiminen. Kärsimättömyyksissäni pistin blogin nimeksi ensimmäisen asian, joka tuli mieleeni.

Kaduin tätä päätöstä heti ensimmäisen blogikirjoituksen kirjoitettuani.

Living outside the box. Oikeasti. 

Kun sitten aloin kirjoittelemaan enemmän ja enemmän, huomasin yhtäkkiä blogissani vierailevan ihan kiitettävästi lukijoita. Jokainen klikkaus blogiini sai minut kiemurtelemaan noloudessa. Joku täysin tuntematon random lukija siellä nyt miettii, että onpas omaperäisen, suorastaan reteän ja villistä elämästä kertovan blogiotsikon bloggaaja itselleen keksinyt.

Yhh...

Blogitauon aikana päätin, että jos koskaan blogini pariin palaan, niin keksin sille paremman nimen. Nyt tuo nimi on julki.

Kaikusanoja.

Kirjoitin aikoinaan tekstin Minin puheesta tuolla otsikolla. Jo silloin aloin miettimään, että onkohan tuollaista sanaa edes olemassa. Ankaran Googletuksen perusteella kyseessä ei ainakaan ollut mikään hirvittävän tunnettu sana, joten katsoin oikeudekseni kehittää sille oman merkityksen ja soveltaa sitä tämän blogin sisältöön. Sitten eksyin Kielten ihmeellinen maailma blogiin ja tähän tekstiin. Tekstissä kerrotaan mm. seuraavaa: 

"...niin kutsuttuja echo words, kaikusanoja. Suomen kielestäkin löytyy näitä: Kaapista löytyy ”kippoa ja kappoa”, hän otti mukaansa ”kimpsut ja kampsut”. Eli jotenkin ajatellaan esim. kippo astian prototyypiksi ja kaikusanalla ilmaistaan kaikkia sen kaltaisia tavaroita.
Onomatopoeettiset kaikusanat ja sanaparit ovat tyypillisiä suomen kielelle muutenkin, nykyään adverbeiksi käsitettyinä ja tietyissä kiinteissä yhteyksissä: liirum laarum, vinksin vonksin, sikin sokin jne jne."


Voisiko enää parempaa tuuria käydä. Tämä blogihan nimenomaan on vinksin vonksin tai ainakin heikun keikun. Ja vielä vähän sikin sokinkin. 

Kyllä, tämä olisi sopiva nimi blogilleni. Yllä olevan merkityksen lisäksi blogi peilaa elämääni. Ei kokonaan, vaan hieman vaimennettuna versiona.

Vähän niin kuin kaikuna.
 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Asiaa? Anna tulla!